Subnavigatie
Over mij

Wie is Sjoerd Terpstra?

Mijn naam is Sjoerd Terpstra, geboren in Gaastmeer in 1989. Sinds 2018 woon ik samen met mijn vrouw Froukje en onze zoon Jelke in Parrega.

Vroeger was de droom om melkveehouder te worden erg groot. Vele uren ben ik op de boerderij geweest van mijn toenmalige buren. Zodoende was de keuze om naar de middelbare landbouwschool te gaan snel gemaakt. Deze opleiding heb ik voltooid in 2010. In dat jaar ben ik ook als zelfstandig ondernemer begonnen. Hoofdzakelijk werkzaam op een aantal melkveebedrijven. Later in de bouw, ook op agrarisch gebied. De interesse in koeien is nooit weggeweest, daarom ben ik in 2012 gestart met de beroepsopleiding Rundveepedicure en met vlag en wimpel in 2013 geslaagd, tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen bij Pieter Achtien, hij heeft mij de kneepjes van het vak geleerd.

Twee jaar na de opleiding heb ik een klauwbekapbox aangeschaft, de Alu-Hooftrimmer. Deze bekapbox werd de eerste jaren achter de bus mee vervoerd maar in 2017 is er een Iveco Daily gekomen met kraan om de lichamelijke inspanningen te beperken.

 


Klauwverzorger is een prachtig beroep

Het mooie van mijn beroep is;

  • Het werken met koeien
  • De afwisseling
  • Elke dag een ander melkveebedrijf
  • Het contact met melkveehouders
  • Samen zorgen voor een betere klauwgezondheid! 

Beroepsorganisatie

Als zelfstandig klauwverzorger ben ik lid van de VVRP. Ook wel de Vereniging Voor Rundvee Pedicure Nederland genoemd.

Om de kwaliteit en kennis goed bij te houden is lidmaatschap van een beroepsvereniging voor mij belangrijk.